"Zapomínané" výročí - 15. březen 1939

15.03.2022 13:04

Prošel jsem si několik druhů kalendářů na rok 2022 a zaměřil se na připomínání různých výročí v měsíci březnu. Bylo tam pro letošek přistoupení ČR do NATO, i den narození Jana Ámose Komenského, chybělo však jedno z nejvýznamnějších, byť i z nejtragičtějších, historických výročí, na něž by se nemělo zapomínat, pokud  nechceme rezignovat na poučnou funkci historie, a to 15. březen 1939. Pokud jde o mainstreamová média, dnes v poledne na seznamu, centrumu ani idnes jsem rovněž nenašel na dané téma ani slovo. Zpravodajská média vysílající přes hypnotizační bednu nesleduji už roky, takže se přiznám, že pokud tam byl tomuto smutnému výročí věnován nějaký materiál, nevím o tom.

15. březen 1939 byl začátkem nacistické okupace českého zbytku Československa. Začalo vojenské obsazování českých zemí. Dalšího dne 16. 3. 1939 vydal Hitler výnos o zřízení tzv. protektorátu. Okupační správa dále 21. 3. 1939 zavedla jako úřední řeč v protektorátu němčinu. Během pouhých 6 let německé nacistické okupace zahynulo 360.000 našich občanů a konečným řešením české otázky byla likvidace, vystěhování  a v případě vhodné genetické dispozice a loajality k nacistům asimilace zbytku původního českého lidu.

Heydrich, prominent SS a dalších mocenských složek v hitlerovském Německu, už předtím, než se stal říšským protektorem, měl podrobný plán na konečné řešení české otázky. "Dobře smýšlející Češi dobré rasy" mohli být plně poněmčeni a asimilováni. "Dobře smýšlející Češi špatné rasy" měli být poněmčeni, ale zbaveni možnosti zplodit další generaci. Češi, kteří sice byli dobré rasy, ale ukázali by se jako nedostatečně oddaní Říši, měli být neprodleně fyzicky likvidováni. Nepřizpůsobiví Češi "špatné rasy" by byli "pouze" vysídleni na dobytá dálná území v Rusku, určení k doživotní těžké práci bez možnosti dalšího rozmnožování.

Hitler své plány na germanizaci českého prostoru odsunul na poválečnou dobu, protože vysídlování Čechů a přebírání jejich nemovitostí německými obyvateli se ukázalo jako zdlouhavé a finančně nákladné. Po dobu války bylo třeba také podržet v českém průmyslu a zemědělství pracovní sílu. Přednostně však měla být odstraněna česká inteligence. Zavření českých vysokých škol bylo prvním krokem k likvidaci možné další generace české inteligence.

Mějme na paměti, zvláště v této těžké době, že riziko vyhlazení vždy přišlo na Slovany ze Západu. Ti Polabští to neustáli, tak "zmizeli". A nikdo z nás by tu dnes nebyl (a nikdo by tak nemohl vést ani jakékoliv neadekvátní řeči, překrucující historii), pokud by Sovětský svaz válečnou kampaň v letech 1941-43 prohrál. V případě vítězství nacistické třetí říše by už nebyla nikdy ani žádná invaze v Normandii v roce 1944, na to zapomeňte. Neměla by už šanci na vojenský úspěch, ani by k ní nebyl důvod. Plány na konečné řešení české otázky (stejně jako plány na konečná řešení dalších otázek) by byly dotaženy do konce.

Croix