30.09. 1938

30.09.2023 11:26

Dne 30.09.1938  Československá vláda přijala tzv. mnichovský diktát, kterým ji západní spojenci v čele s Francií velkou Británií, za účasti fašistické Itálie, předhodili Německu pod hrozbou, že jinak bude za viníka války, která by vypukla, považováno Československo. Následovalo obsazení českého pohraničí Německem a vyhánění českého obyvatelstva do vnitrozemí. Konec 1. čs. republiky.

Nebudu tuto událost samu o sobě dále rozebírat, všichni snad rozumí jejímu významu, i tomu, že to byl první krok k definitivnímu vymýcení české státnosti a českého národa, tak jak se to jako červená nit táhlo přes tisíciletí českou (respektive společnou slovansko-germánskou) historií. Stačí si projít na stránkách kaliyuga0 třeba  „Český historický kalendář“, v němž jsem se snažil základní a symbolické přelomy českých dějin zachytit v co možná nejstručnější a nejpřehlednější formě, a z něhož jsem dnes použil i tento text k připomenutí výročí 30. září 1938 - https://kaliyuga0.webnode.cz/cesky-historicky-kalendar/.

Na závěr pouze konstatuji, s ohledem na každoroční mediální a politické běsnění kolem 21. srpna 1968, že je absurdní, aby ten, kdo nás vytáhl za 2. světové války spalovači mrtvol už skoro z pece, byl za jedinou chybu v našich vzájemných vztazích, o jejíž vynucenosti se lze přít, a kterou nota bene učinil jeho už neexistující předchůdce, donekonečna démonizován, zatímco vypočítaví „spojenci“ jsou stále jednostranně velebeni a tradičnímu usilovateli o ovládnutí celého Polabí a vyhlazení jeho slovanských obyvatel je vše odpuštěno a zapomenuto. Buďme spravedliví na obě strany. Svět se dávno změnil a radikálně se mění i v této době. A model přežití pro nás za této situace se tentokrát opravdu nenalezneme na západ od Šumavy. Tam je evropská civilizace pod orwellovsky naoko nastrčeným heslem údajné ochrany evropských hodnot naopak demontována a pohlcována přílivem nesourodých zástupů z jiných civilizačních okruhů, k nimž v roce 2020 ještě přibyla naprosto šílená agenda "kowydizmu.", po které v roce 2022 následovala energetickoekonomická sebevražda realizovaná (nejen) na platformě energetické burzy, sváděná ovšem na probíhající ruskou vojenskou operaci na Ukrajině a "putinovskou zlomyslnost.".