O BUDOUCNOSTI EVROPY - 3 /Andrej Školnikov/

18.11.2022 18:44

Je několik variant dalšího vývoje, které lze stanovit s různou mírou pravděpodobnosti. Nyní se pokusíme popsat variantu, která odpovídá inerciálnímu vývoji, a může nastat, jestliže se dosavadní trendy nezmění.

V letech 2021 - 23 bude pokračovat ekonomická krize, která, jak už bylo řečeno, přejde v sociálněekonomickou katastrofu. Tedy ještě dva tři roky se bude udržovat stávající situace, která však půjde tímto směrem. Je pravděpodobné, že v roce 2023 vpustí do Evropy zbytky ukrajinských neonacistů. Evropě budou chybět v nastalé situaci černé eskadry, které vyplní jakýkoliv rozkaz, ochotné střílet. V tomto smyslu lidé prošlí vojenským výcvikem a s válečnou zkušeností tam budou velmi potřební. Výměnou za poskytování vojenských služeb jim v Evropě nabídnou útočiště.

V letech 2023 - 24 dojde k integraci principů nacionálliberalismu v politickém prostředí Evropy. Zatím toto téma pouze přestalo být tabu, jak jsme už uvedli.

V letech  2023 - 26 bude  docházet k zdražování potravin a potravinovému deficitu a to v důsledku nedostatku hnojiv. Protože cenu hnojiva na dusíkaté bázi z 70 - 80 procent tvoří náklady na zemní plyn. Systém výroby těchto hnojiv se hned tak nepodaří obnovit na dřívější úroveň. Tzv. arabské jaro začalo, když vzrostly ceny potravin o desítky procent. To se netýká jen Evropy, ale i Afriky a Blízkého východu, kde rovněž zdraží potraviny a to ne o desítky procent, ale násobně, a bude jich i méně, což bude stimulovat vlnu hladovějících v těchto oblastech, kteří se budou snažit dostat do Evropy.

Jak jsme již rovněž řekli, v letech 2024 - 25 dojde k poklesu reálné ekonomiky v Evropě o 50 - 70 procent. Pro lepší představu, v 90. letech ruská ekonomika poklesla o 40 procent.

S vlnou nacionálliberalismu bude možné očekávat v letech 2024 - 25 pokusy o centralizaci EU, pokusy o vytvoření jediné struktury řízení v EU a likvidaci národních států. Principem bude privilegovanost podle občanství EU, ne dle původu. Nebude podstatné, jestli se bude jednat o etnického Francouze, Araba, černocha (jak vlastně takový "nacionalismus" správně chápat - je třeba si uvědomit, že tento terminologický okruh, "nacionální", "národní", je na Západě chápán zcela jinak, než v Evropě východní, viz např. termín "národní zájmy USA", kdy z obvyklého východního hlediska chápání daného termínu o "národní" princip by v multietnických USA prakticky vůbec nemohlo jít, pozn. Croix). Na tento proces by potřebovali čas do roku 2027 až 2030, ale tolik času mít už k dispozici nebudou. Bude nicméně vytvářen ostrý tlak a snaha o co možná největší urychlení procesu. Je možné připomenout, jak to bylo s politickou ekologií (green deal, boj s globálním oteplováním atd.), kdy odevšad znělo, že jiná varianta není, vše je předem dáno. V roce 2021 jsme mohli sledovat hysterii, že bez přijetí této agendy lidstvo zahyne, že se každý musí všeho kvůli tomu vzdát. A pak to najednou skončilo. Cíl přestal být aktuální. Takhle bude probíhat i pokus o centralizaci EU. Bude se stupňovat nátlak do posledního okamžiku a pak zůstane to, co bylo předtím.

Období let 2024 - 25 bude také ve znamení vojenského odchodu USA z Evropy, což bude faktický zánik NATO. USA nebudou mít prostředky k další přítomnosti. Sovětský svaz, když v určité době měl 12 procentní podíl na světové ekonomice, tak už měl problém uplatňovat svoje zájmy a vliv v tzv. třetím světě. V současné době mají USA podíl na světové ekonomice pod 15 procent a pokud budeme počítat pouze reálný sektor, tak už mají menší podíl, než měl svého času Sovětský svaz. USA už zkrátka nemohou udržet svůj dosavadní vliv po celém světě, je to nad jejich síly. Na Blízkém Východě už prakticky nemají zásadní vliv, stáhly se z Afghánistánu a další na řadě bude Evropa. V jejich současných vojenských a politických doktrinách všude proniká terminologie typu optimalizace, omezení, seškrtání, tj. příprava k ústupu. 

V letech 2025 - 26 z důvodu světové krize a vnitřního napětí dojde k rozpadu chimérních evropských projektů. Struktura EU prakticky déle nevydrží. V letech 2025 - 27 bruselské centrum moci přestane existovat. Degradace jeho vlivu bude rychlá. Vedle toho v letech 2025 - 30 bude probíhat proces rozpadu evropských národních států. Bude to pomalý proces s odlišnou intenzitou v různých případech. Národní státy nebudou mít prostředky a finanční a silové zdroje ani monopol na uplatňování násilí, aby prosazovaly svá práva a zákony. Evropa se bude rozpadat. V té době bude lepší z Evropy odjet (z celkového kontextu rozhovoru lze dovodit, že se jedná o doporučení především pro zde žijící ruské občany, pozn. Croix). Můžeme si připomenout, jak se stupňoval v posledních letech rozpad státní moci na Ukrajině v letech 2014 - 21, pomalu, ale nezadržitelně. Zákony a nařízení už nikdo neposlouchá, možné je už pouze "ruční řízení."

V Evropě budou 4 (ideologické) síly, které spolu budou bojovat (zajímavé bude, kdo za kterou z těchto vnějšně ideologických sil bude stát v pozadí a "zdrojovat" ji, pozn. Croix). V každé zemi bude jejich vzájemný poměr jiný, v některých zemích některé z těchto sil nebudou mít podstatný význam. Budou stát proti sobě různě v každé zemi, regionu, v každém městě. Bude to současný liberalismus, orientace na Brusel, další varianta budou konzervativci, další síla bude levice, čtvrtá islamisté. Například v Polsku a Maďarsku budou hlavními soupeři v boji o moc liberálové a konzervativci. Ve Francii například liberálové, levice a islamisté, tam reální konzervativci už nejsou. Tento velký mocenský boj bude Evropu dělit na části. Místy bude moci docházet k "somalizaci", tj. např. hlavní město bude ovládané jednou silou, která bude mít pod kontrolou i část území, ale všechny části země už ne.

Roky 2026 a 2027 znamenají vstup Ruska do událostí. Kde to bude možné, zasáhneme. Rusko bude dostávat do své zóny vlivu primárně některé oblasti ve východní Evropě a na Balkáně. Možná část střední Evropy, ale dále nepůjde. Rozšiřovat svůj vliv na celou Evropu nebude potřebovat, ani na to nebude mít dost sil. Nebude to také tak, že někam přijde Rusko, aby tam Evropu znovu postavilo na nohy. My budem lepší Evropa, než oni. Jestli chcete být "Evropou", pojďte k nám na Dálný Východ a tam se rozvíjejte (s ohledem na klimatický vývoj je v Rusku předpokládáno určitými kruhy, že v oblasti Dálného Východu bude výhodné budovat nová města a přesouvat tam výrobu, pozn. Croix). My sem nebudeme směřovat zdroje, aby se vše obnovilo. Pro nás tu budou generální gubernátorství, třeba pro východní Evropu, pro střední Evropu...

K čemu je dobrá současná situace konfrontace se Západem pro Rusko.  Způsobila vymizení jakýchkoliv ruských iluzí o Evropě. Bude přímo řečeno, jestli chcete, aby byli máma a táta, muži a ženy, aby děti nevychovával bůhvíkdo, jsou tu konzervativní hodnoty. Ty budeme my prosazovat.

Z Evropy Rusko převezme technologie a výroby, které tam nakonec zůstanou, aby s nimy mohlo přejít do budoucnosti.

V letech 2026 a 2027 se bude snažit vytvářet svou zónu vlivu v západní Evropě Velká Británie, ovládnutím regionů převrácených do "nové hansy" se tu bude snažit vytvořit svůj panregion.

Po ukončení projektu EU budeme sledovat vytváření nové evropské konfigurace. Jestli to bude formou konference, dohody, nebo podle fyzického výsledku (kdo co stihl dostat pod svou kontrolu), se uvidí. V letech 2025 a 2026 budou mít USA dost vnitřních problémů a nebudou do Evropy zasahovat. S Evropou, jak ji dosud známe, se můžeme rozloučit. S více než 50 procentní pravděpodobností se posléze budou snažit o získání svých sfér vlivu v Evropě hlavně Velká Británie a Rusko. S 15 procentní pravděpodobností může v Evropě vzniknout nové mocenské centrum se sídlem ve Vídni. To by nebylo Rakousko-Uhersko, a to ani vzdáleně. Nebylo by to ani řízené Rakouskem. Bylo by to centrum založené na národních a konzervativních principech, kolem nějž by se tamní Evropané snažili oddělit od okolního chaosu a nepořádku. Zahrnovalo by to 15 - 20 procent Evropy, ne více. Ostatní Evropa by se dál rozpadala v chaosu.

Pokud jde o Británii, pro ni je stávající krize  problém náročný, ale řešitelný. Narozdíl od Evropanů, jestli je pro Brity cestou k dosažení cíle nutnost sekat, zabíjet, přinucovat, není to pro ně problém. Bude-li to nutné, odsunou masu problémových migrantů do připravených táborů v střední Africe. Ve vztahu k USA, pokud v USA zvítězí Trump (či "trumpismus" obecně, pozn. Croix), vztahy se Spojenými státy budou posíleny a V. Británie bude členem uskupení AUKUS, které povedou Spojené státy. Pro případ vítězství v USA transnacionálních korporací, ultraglobalistů (tj. kontraindikace principu budování uskupení AUKUS jako jednoho z budoucích měnových, ekonomických a mocenských center multipolárního světa, pozn. Croix), jsou v Británii předběžně vyhodnocovány plány na přesídlení elit a lidského now-how do Austrálie.

Německo při inerciálním pokračování vývoje v dnešní formě zanikne. Západní Německo už nelze zachránit. To bude "nová hansa", Evropa regionů, není tam vůle k pokračování. Východní a jižní Německo (většinou katolické oblasti), kde zůstaly nějaké konzervativní síly, se budou hlásit k projektu dosud přežívajících konzervativních sil v Evropě (s centrem ve Vídni, jak bylo řečeno výše, pozn. Croix). Bude to hodnotový formát na daných územích, který ale nebude podobný uspořádáním kdysi bývalému Rakousko-Uhersku. S více než 50 procentní pravděpodobností to zároveň bude zóna v nějaké formě pod vlivem (či garancí) Ruska. Pro zachování stávajícího Německa většina tohoto Německa ztratila příliš mnoho vůle, energie, teutonského ducha, ducha Schillera, které byly za poslední desetiletí zničeny Anglosasy a globalisty. /konec/

Tak, vážení. Můžete začít proškrtávat Školnikovův itinerář v čase a sledovat, jak se co vyplňuje, nebo ho posléze zmačkat a zahodit třeba jako mylný, nebo pro to, že se inerce dosavadního vývoje postupně změnila a události se vydaly jiným směrem. Sám A. Š. uvedl, že jde o předpověď podmíněnou zachováním dosavadní inerce vývoje. Takových bez obalu přímočarých a zároveň vnitřně logických prognóz, jako je tato, není mnoho, proto si myslím, že stálo za to, obeznámit se s ní. Nejde o to, vyvolat "senzační" či "děsivou" poplašnou zprávu, ale o možnost otevřené úvahy o tom, co se vlastně v této době odehrává a co všechno by mohlo nastat. V zájmu budoucnosti čtenáře, protože, jak známo, štěstí přeje připraveným. Croix